Nu är tävlingsspåren öppna!

Nya målportalen och spåren mellan Jokkmokk och Purkijaur är nu invigda av Daniel Tynell och Pavva Lasse. Självklart invigdes målportalen med en tävling, men inte vilken tävling som helst. Det var ett symboliskt 220m långt renrace mellan loppets sportchef, trefaldige Vasaloppsvinnaren Daniel Tynell och Jokkmokkaren Jan-Erik Kuoljok som representerade Pavva Lasse Nilsson Tuorda, som vann det första loppet för 133 år sedan.

I tidstypisk skidmundering med långa träskidor och långa träpinnar till stavar lyckades Pavva Lasse med nöd och näppe knyta hem segern i detta rafflande lopp. Nu är det bara 67 dagar kvar till Red Bull Nordenskiöldsloppet och har du inte anmält dig till årets utmaning så är det dags nu. Anmäl dig här.

002_mg_9538_foto_marcus_olsson

Är du trött på barmark och behöver du komma i form inför vinterns olika skidlopp? Välkomna att träna i våra perfekta spår mellan Jokkmokk och Purkijaur (16km utan stakfria zoner!). Du tar dig enkelt hit med flyg till Luleå och en kort bilresa senare har du magiskt vinterlandskap och perfekta träningsförhållanden.