REDO FÖR START!

Skidorna har vallats, banan har studerats, målportalen är på plats och allt är redo inför starten av det 22 mil långa Red Bull Nordenskiöldsloppet!

Två av deltagarna som ska köra imorgon är Bob Impola och Brian McKeever. Bob kom 9a i förra årets Red Bull Nordenskiöldslopp och kom på 13onde plats i årets Vasalopp. Brian är tiofaldig guldmedaljör i Paralympics och kom på 20onde plats i årets Vasalopp. Vi han snacka en snabbis med dem inför morgondagens stora utmaning.

Bra att veta inför tävlingsdagen:

Starten går kl. 06.00 i Purkijaur och startfållorna är öppna från 05.00 för skidläggning. Vänligen observera att endast tävlingsdeltagare får åka med bussarna till start.

De första åkarna beräknas gå i mål någon gång mellan ca. 15.00 och 17.00 beroende på snöförhållandena. Prisutdelningen sker 19.00 vid målområdet vid Jokkmokk Skidstadion.

Man kan följa deltagarnas mellantider och resultat i loppet live här, och vill man hellre följa loppet på plats i Jokkmokk gör man det bäst vid start och målgång. Det finns en hel artikel här om hur du följer loppet bäst.

Det finns ett antal parkeringsplatser för anhöriga vid starten i Purkijaur. Även i målområdets närhet finns ett antal parkeringsplatser tillgängliga. Observera att publik som följer loppet från skoter absolut inte får åka i spåren.

dsc_9343 dsc_9739 dsc_9717 dsc_9602 dsc_9630 dsc_9587 dsc_9569 dsc_9469 dsc_9338dsc_9400